Kako kuhati kašu za psa? Poznato je da se ne može svaka žitarica davati kućnim ljubimcima. Osim toga, trebali biste naučiti kako ga pravilno kuhati tako da hrana ne našteti životinji, a također joj “daje” sve potrebne korisne elemente. Najboljim i najkorisnijim receptima za kašice za pse smatraju se: 1.

grčki
Heljda sadrži mnoge korisne vitamine i elemente u tragovima. Na primjer, to je željezo, magnezij, cink i fluor. Takve tvari posebno su potrebne psima jer podržavaju normalno funkcioniranje unutarnjih organa i mišićno-koštanog sustava. Recept za kuhanje heljde je prilično jednostavan. Krupica se prethodno namoči u vodi pola sata jer će se nakon namakanja brže skuhati. Nakon isteka vremena potrebno je ispustiti vodu, ali to morate učiniti pažljivo kako se ljuska koja ispliva na vrh ne bi opet pomiješala sa žitaricama. Zatim se heljda baci u sito da sva “prljava” voda otekne. Zatim se krupica prebaci u tavu i napuni vodom (omjer proizvoda 1: 2). Poklopac posude mora biti zatvoren – heljda se kuha dok voda potpuno ne ispari – obično traje 35-40 minuta zajedno s vrijenjem. Čim vlaga nestane, zatvorite poklopac i poklopite lonac da se hrana osuši.

Rysova
Kako kuhati rižinu kašu za psa? To se radi vrlo jednostavno, međutim, kako bi se hrana brže pripremila, potrebno je odabrati pravu žitaricu, koja se razlikuje po stupnju i vrsti obrade. Da biste napravili rižinu kašu za psa, prvo morate temeljito oprati žitarice – kao rezultat toga, voda ispod njih trebala bi biti bistra i čista, a ne bijela i mutna. Ako ste odabrali recept s nebrušenom krupom, hrana će se kuhati duže. Također, mora se inzistirati prije posluživanja, inače će se na kaši pojaviti neugodna sluz. Okrugla riža kuha se brže od riže dugog zrna i kuhane na pari – o tome je važno voditi računa prilikom kuhanja. Ako je pas izbirljiv, dopušteno je kuhati kašu s malo soli, ali u ovom slučaju meso će se morati kuhati bez nje. Morate kuhati rižinu kašu za psa pod zatvorenim poklopcem 20 minuta. Žitarice i vodu treba uzeti u omjeru 1: 3. Čim se hrana kuha, treba je pokriti pokrivačem tako da je riža natopljena. Ako ćete raditi kašu s mesom od mljevenih žitarica, možete ne dodavati ulje, ali ako će jelo biti s povrćem ili mljevenim mesom, preporučuje se dodati 1 žlicu biljnog ulja. Tako će hrana biti mrvljivija i lako probavljiva.

Ječam Kako pripremiti ječmenu kašu za kućnog ljubimca, koja je bogata vitaminima i korisnim tvarima? Vrlo je jednostavno za napraviti – obično se kuha 20 minuta, ali vrijeme ovisi o vrsti žitarica. Nakon vrenja jelo treba kuhati pod zatvorenim poklopcem dok tekućina gotovo potpuno ne iskipi. Kako ječmena kaša s povrćem i mesom ne bi bila pregusta, a zrna se ne lijepe, prije nego što prokuha vodu, u nju dodajte žlicu bilo kojeg ulja. Recept preporučuje uzimanje krupice i vode u omjeru 1:5.

Pšenica (arnovka, sička)
Za pripremu pšenične kaše u pravilu je potrebno određeno vrijeme, što ovisi o vrsti žitarice. Obično je vrijeme kuhanja napisano na svakom pakiranju jer se može napraviti od 15 do 40 minuta. Za pravilno kuhanje pšenične kaše za psa potrebno je uzeti krupicu i vodu u omjeru 1:3, zatim pričekati da prokuha i kuhati hranu 15-30 minuta dok sva voda ne prokuha iz posude. Pritom ga nije potrebno soliti. Čim je jelo spremno, potrebno ga je držati na ugašenom plameniku 10 minuta, zatim u tavu uliti žlicu ulja i dobro zatvoriti. Meso je potrebno staviti u kašu neposredno prije posluživanja.

Hercules (ili od zobene kaše)
Za kuhanje kaše za psa, prije svega, treba napomenuti da se takva hrana ne smatra potpunom, budući da je ova žitarica u obliku mineralnog dodatka koji sadrži veliku količinu korisnih tvari. Recept za Hercules kašu za pse je još jednostavniji, jer ju je najbolje ne kuhati, već popariti u kipućoj vodi. U tom slučaju, jelo će zadržati svoja korisna svojstva i neće izgubiti svojstva čišćenja, koja imaju blagotvoran učinak na gastrointestinalni trakt životinje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *